Machinepark
  • BY: admin
  • comment: Reacties uitgeschakeld voor Machinepark
  • Posted in:

DRAAIBANKEN

Bridgeport/Hardinge Talent 8/52BRIDGEPORT/HARDINGE TALENT 8/52.

De Bridgeport/Hardinge Talent 8/52 CNC-gestuurde http://bassfishtoday.com/. Deze draaibank heeft een draaidiameter van 285 mm en een lengte tussen de centers van 400 mm. De draaibank heeft een vermogen van 11 kW en de machine is voorzien van een Siemens besturing voor de nauwkeurigste resultaten.

 

 

Bridgeport/Hardinge GS200BRIDGEPORT/HARDINGE GS200

De Bridgeport/Hardinge GS200 CNC-gestuurde draaibank. De GS200 is met een draaidiameter van 285 mm en een lengte tussen de centers van 400 mm vergelijkbaar met de hierboven genoemde Talent 8/52. Het verschil tussen de beide draaibanken is het vermogen en dat deze machine is voorzien van aangedreven gereedschappen. De Talent 8/52 heeft een vermogen van 11 kW, de GS200 maar liefst 18,5 kW. Ook deze CNC-draaibank wordt bestuurd door een Siemens systeem.

 

Emcomat 17D

EMCOMAT 17D

De Emcomat 17D is de enige nog traditionele gereedschapsmaker draaibank bij Koch Metaalbewerking. Hij wordt gebruikt voor de minder gecompliceerde draaiwerkzaamheden. Deze draaibank heeft een draaidiameter van 290 mm en een lengte tussen de centers van 700 mm. Het vermogen is 7,5 kW.

 

 


BEWERKINGSCENTRA

Bridgeport/Hardinge VMC-760BRIDGEPORT/HARDINGE VMC-760.

Niet alleen de draaibanken van Koch Metaalbewerking zijn computer gestuurd. Ook het Bridgeport/Hardinge VMC-760 bewerkingscentrum maakt hier gebruik van. Het besturingssysteem is van Heidenhain. Deze machine heeft een LxBxH bereik van 760 x 500 x 610 mm. Met een vermogen van 21 kW een Allmatic nulpunt-spansysteem en een Renishaw gereedschap- en meettaster is geen freeswerk te moeilijk voor de VMC-760.

 

Bridgeport/Hardinge VMC-1000

BRIDGEPORT/HARDINGE VMC-1000.

De Bridgeport/Hardinge VMC-1000 is eigenlijk de grotere broer van de VMC-760. De VMC-1000 heeft echter een lengteasverstelling van 1020 mm in plaats van 760 mm. Hierdoor kan de VMC-1000 nog grotere producten frezen.

 

 

Bridgeport Series | EZTrackBRIDGEPORT SERIES I EZ-TRAK

De Bridgeport EZ-Trak is een zogenaamde Teach-In Freesbank. Het is een eenvoudige freesbank met een vermogen van 2,2 kW. Hij is uitermate geschikt voor de kleinere klussen of klussen die weinig programmering vereisen. Met een x-as verstelling van 762 mm, een y-as verstelling van 305 mm, een verticale knieverstelling van 406 mm en een verticale spilbusverstelling van 127 mm is deze machine nog steeds van grote waarde voor Koch Metaalbewerking.

 


TEKEN EN PRODUCTIEPROGRAMMA'S

Naast de gebruikelijke bouwtekeningen wordt er vandaag de dag steeds meer producten getekend met behulp van computerprogramma's. Deze tekeningen zijn meestal in het 'solid' formaat. Binnen de computer getekende bestanden onderscheiden we drie gebieden; CAD, CAE en CAM. Koch Metaalbewerking werkt op alle drie deze gebieden.

SolidworksCAD/CAE - SOLID WORKS

Solid Works is het programma dat wordt gebruikt om 3D producten te tekenen en uit te beelden. De producten van Koch Metaalbewerking komen eerst tot leven op de computer en daarna pas in de echte wereld. Solid Works stelt ons in staat om het beste uit onze machines te halen, en met de driedimensionale weergave van het component weten onze opdrachtgevers precies wat ze krijgen.

 

EZCAMCAM - EZ-CAM

EZ-CAM is het programmeersysteem dat ten grondslag ligt aan de ingewikkelde besturing van de CNC bewerkingscentra. EZ-CAM stelt Koch Metaalbewerking in staat om vanuit dit tekenprogramma direct te communiceren met het Heidenhain besturingssysteem van de bewerkingscentra. Door de combinatie van EZ/CAM en het Heidenhain besturingssysteem is het voor Koch Metaalbewerking mogelijk om nóg complexere producten te frezen.


ONDERSTEUNENDE MACHINES

ROSCAMAT TAPARM

Met de Roscamat Taparm kan elk geboord gat eenvoudig van schroefdraad worden voorzien van M3 tot M24.

VERTICALE LINTZAAGMACHINE MOSSNER

Onze verticale lintzaag is al 40 jaar onze trouwe en onverwoestbare zaag machine.

CARIFF BANDZAAGMACHINE

De Cariff bandzaagmachine zorgt ervoor dat wij stukken metaal, non-ferro of kunststof automatisch op lengte kunnen zagen. Onze ruim gesorteerde voorraad materiaal stelt ons in staat om voor enkelstuks- en klein seriewerk direct aan de slag te gaan.

JUNG VLAKSLIJPMACHINE

Deze vlakslijpmachine is voor ons ondersteunend in precisiewerk en wordt ook gebruikt voor het scherpslijpen van ponsstempels.

Share This :

About admin