Over ons
  • BY: admin
  • comment: Reacties uitgeschakeld voor Over ons
  • Posted in:

Koch Metaalbewerking is een familiebedrijf dat is gespecialiseerd in het verspanen van staal, RVS, non-ferro en kunststof. Rudolf Koch richtte het op in 1966. Na het afronden van onze technische studies kwamen wij, Olaf en Michael, de zonen van Rudolf, hier ook werken.

Precisie en kwaliteit zijn ons letterlijk met de paplepel ingegoten. In het begin werkten we voor het maken van stempels bijvoorbeeld nog met vijlen en een lintzaag. Vader was dan heel veeleisend.

Je kon bij wijze van spreken nog een draai om je oren krijgen als je je werk niet serieus nam. Dat heeft ons wel op scherp gezet en met deze basishouding hebben wij het bedrijf verder uitgebouwd en gemoderniseerd.

Tegenwoordig is het met onze CNC gestuurde draaibanken en bewerkingscentra mogelijk om met één druk op de knop de meest complexe vormen uit welk materiaal dan ook te draaien of te frezen. Wij hebben ons gespecialiseerd in het produceren van canadian viagra from india in kleine series. Dit kan variëren van design deurbeslag voor luxe jachten en precisieonderdelen voor machines, tot onderdelen voor prototypen of modelbouw.

Missie
Onze missie is om voor onze klanten de efficiëntste manier te vinden om tot hoogwaardige, kwalitatieve en precieze oplossingen te komen.

Visie
Onze visie is precisie.

Waarden
Wij zijn betrokken bij onze opdrachtgevers, persoonlijk en praktisch. Wij streven naar betrouwbaarheid en vertrouwen. Wat we zeggen kan en wat we maken klopt.

 

Wie zijn wij


Rudolf Koch - Oprichter (1986)
Rudolf Koch werkte in de jaren vijftig voor een grote bestekfabrikant in het Duitse plaatsje Solingen, midden in het Ruhrgebied. Hij was graveur en stempelmaker, toentertijd nog handwerk en enorm arbeidsintensief. Het vereiste veel kunde en kennis van producten. 'de Zilverfabriek' in het Nederlandse Nieuwpoort zocht iemand met dergelijke ervaring, en plaatste een advertentie in een nieuwsblad uit het Ruhrgebied.

Rudolf Koch reageerde en hij ruilde het Ruhrgebied in voor de Randstad. Helaas werd zijn afdeling in 1966 opgeheven.

1966 werd daarmee het oprichtingsjaar van Koch Metaalbewerking. Met een lening van 5000 gulden en een schuur als werkplaats begon Rudolf Koch voor zichzelf. Zijn eerste opdrachtgever was 'de Zilverfabriek', omdat men nog steeds behoefte had aan zijn kennis. De klantenkring zou echter gestaag groeien, zo hard zelfs dat de schuur te klein werd en na twee kleine verhuizingen uiteindelijk in 1985 de overstap naar het bedrijventerrein van Groot-Ammers werd gemaakt. Een jaar na de verhuizing overleed Rudolf Koch helaas, en zijn zoons Olaf en Michael namen toen het roer over.

Olaf Koch - Huidige eigenaar
Olaf is de oudste zoon van Rudolf Koch. Na zijn Mavo en MTS werktuigbouw is hij op zijn twintigste in het bedrijf van zijn vader begonnen als stempelmaker en productiemedewerker.
Daarnaast ontwierp hij ook hulpgereedschappen en onderdelen om de productieprocessen efficiënter te maken.

Naarmate de focus van Koch Metaalbewerking verschoof van handmatige verspaning naar machinale verspaning, breidde ook Olaf zijn kennisgebied uit. In de jaren '90 verdiepte hij zich vooral in computertechniek door de aanschaf van de eerste CNC gestuurde draaibank in 1993.

Olaf is nu de expert op het gebied van draaitechnieken, maar hij mag zich ook graag verdiepen in het ontwerpen van hulpmiddelen en/of systemen.

Michael Koch - Huidige eigenaar
Michael liep als tweede zoon van Rudolf eigenlijk hetzelfde pad als Olaf. Na de Mavo en MTS ging hij ook op twintig jarige leeftijd aan de slag in het familiebedrijf.

Waar Olaf zich specialiseerde in draaitechniek, heeft Michael zich vooral toegelegd op het frezen met geautomatiseerde bewerkingscentra. De complexe Heidenhain besturingssystemen waarmee Michael werkt, worden vandaag de dag aangevuld met CAM software. Daarmee kan je producten tekenen, of 'solid' bewerken, die door de machines vervolgens in een bepaalde efficiënte volgorde worden omgevormd tot basisproducten in staal, RVS, aluminium, kunststof enz.

Ook de freestechniek staat niet stil. Hoewel er nu nog drie-assig gewerkt wordt, heeft Michael de plannen voor de komst van vier- en zelfs vijf-assige machines al voorbereid.

Naast het feit dat hij de freesexpert is, is Michael ook verantwoordelijk voor het klantcontact bij Koch Metaalbewerking.

Share This :

About admin